Alkalmi Öltözék

2017.12.12

A menyecskeruha alkalmi öltözéknek számít, akárcsak az örömanyák, a koszorúslányok, a gyerekek és a további női vendégek öltözete.

A menyasszony koszorúslányai egymáshoz, az arához, de még a dekoráció színeihez is igazíthatják a ruhájukat. A női vendégek megjelenése a dress code-tól ( az elvárt öltözettől) függ, amelyet a párnak a meghívóban kell meghatároznia.

Manapság már nem mindenki öltözik át menyecskeruhába, amely betudható a személyre szabott menyasszonyi ruháknak. Egyrészt a menyasszony magabiztosnak és gyönyörűnek érzi magát a több hónapig készült ruhájában, és nem szívesen válik meg tőle az utolsó pillanatig.

De persze sok menyasszony gondolkodik úgy, ha már az esküvőjéről van szó, minden lehetőséget megragad, hogy különleges legyen a nagy napon, így a menyecskeruha varratása is felkerült az esküvői teendők listájára.

Az esküvő hangulata és színvilága meghatározó, de persze a menyasszony stílusa is befolyásolja a választást.

A menyasszonyi ruha esetében a ruha a domináns a kiegészítőkhöz képest, a menyecskeruhánál viszont meg lehet cserélni a sorrendet, és a már meglévő cipőkhöz, ékszerekhez igazítani a fazont és a stílust.

Egyes menyecskeruhák önmagukban, mindenféle kiegészítő nélkül is megállják a helyüket. Egy egyszínű, letisztult fazont azonban már sokkal élénkebbé tehetsz egy merészebb nyaklánccal vagy fejdísszel,de itt remek párosítás egy extravagáns cipő.

Wonderfulweddingsbyrenata