ESKÜVŐI CIPŐ

2018.04.30

Egy olyan témához érkeztünk, ahol kevés nőnek nem dobban meg a szíve. A hölgyek többsége vagy tudatosan vásárol cipőt, vagy kiegészítőként, vagy "imádatból"- ide tartozom én is.....

A menyasszonyoknál különösen fontos , hogy ne csak szép, hanem kényelmes is legyen a választott darab. Az esküvők általában egy reggeltől másnap hajnalig tartanak, ahol csak ritkán pihenhetsz meg... így igen is fontos szerepe van a cipődnek, amit vagy egész nap viselsz vagy szertartás után át cseréled egy kényelmes szandálra vagy balerinacipőre- ebben az esetben célszerű jelezned annak, aki a ruhádat készíti vagy igazítja.

Praktikus megoldások:

- Uszályos ruha esetén az uszály lehet egy különálló része a ruhádnak, melyet szertartás után csak lecsatolsz.

- ruhád elöl rövidebb, hátul hosszabb fazonú, ebben az esetben nem számít a cipőd sarkának magassága.

Manapság már nem kell a kényelem és a szépség között választani, mindkettő megtalálható egy cipőben. Viszont néhány percnyi próbálgatás alatt sajnos nem derül ki, hogy biztosan alkalmas-e a cipő az esküvői szertartások, majd vacsora és buli idejére.

  Sok divattervező a több évtizednyi munkájuk során már képesek bármilyen lábra megálmodni a tökéletes cipőt. 

Szerintetek a menyasszonyi ruha vagy a tökéletes cipő megtalálása a nehezebb?

Boltok polcain a kínálat megannyi, gyönyörűbbnél gyönyörűbb cipőt csábítanak és hajlamosak vagyunk elhinni, hogy tudunk járni magas sarkú cipőben, miközben még talán sosem próbáltuk.....

Ime néhány tanács:

NE most találd ki, hogy mégis kipróbálnál valami újat, ami kívül esik a komfortzónádon, mert utólag lehet bánni fogod.

- Ruhát igazítani csak úgy lehet, ha nagyjából már tudjuk  ilyen cipőt fogunk viselni. Ha nem szeretnéd a cipőt előbb megvenni mint a ruhát, akkor keress az elképzeléseidnek hasonlót otthon, hogy legalább legyen mihez próbálni a ruhákat.

- Ne változtass radikálisan- ha már eldöntötted hogy milyen cipőt fogsz viselni és a ruhád is ehhez lett igazítva akkor már ne változtass!

 - Hűvősebb idő esetén se vegyél fel a szandálhoz harisnyát, sokat veszthet az esztétikai élményből..

 - Ne vegyél se kisebb se nagyobb méretű cipellőt!

Ne feledkezz meg róla, hogy ceremónián a fehér ruhád mellett lesz egy menyecskeruhád is, amihez szintén kell egy hozzá illő cipő.

Szokták mondani, hogy az ördög a részletekben bújik meg.

Szöveg: Horavecz Renáta