Esküvői Dj vagy Zenekar?

2017.11.14

Az esküvő egy nagy buli, legalábbis a násznépnek. 

Gyakran felmerül a kérdés, hogy Esküvői DJ vagy Zenekar lenne a jobb választás. Erre a kérdésre próbálok választ adni.

Mint az élet számos területén, úgy az esküvők szervezésekor a legtöbb pár igyekszik az aktuális trendeket követni.
Talán már nem annyira divatos a tollas, kalapos vőfély, sok esküvőn még a menyecske tánc is kiment a divatból, vagy teljesen átformálódott.

Napjainkban a házasulandók többsége, már nem a bálokon nőtt fel, sokkal inkább disco-ban, pubokban, klubokban, ennek is köszönhető, hogy a lakodalmas zenekarok mellett néhány éve megjelentek az Esküvői DJ szolgáltatók is.

Legyetek azonban nagyon körültekintően, döntésetek nagyban befolyásolhatják az esküvő hangulatát, legyen szó Esküvői Dj vagy Zenekar szolgáltatóról.

Mikor válasszatok inkább zenekart?

 • Amennyiben élőzene pártiak vagytok Ti és feltételezhetően a vendégeitek is
 • Ha már lefoglalták előttetek a számotokra szimpatikus Esküvői DJ szolgáltatókat.

Milyen esetben érdemes esküvői Dj szolgáltatót hívni?


 • Esetleg különleges zenei igényetek is van, amit egy átlagos zenekar nem tud játszani (pl. modern tánczene, alternatív rock stb.), de hallani szeretnétek
 • Nem szeretitek az élőzenét
 • Az esküvői dj a násznép összetételének megfelelően alakíthatja a számokat eredeti hangzásban, és repertoárja, mondjuk úgy, végtelen. Hamis ének kizárva, és a tizenöt perces bulilehangoló szünet sincs.


A nagy nap szervezésének az egyik fontos, ha nem a legfontosabb mozzanata az esküvői zene kiválasztása. Mert lehet omlós a rántott hús, ütős a pálinka vagy gyönyörű az asztaldísz, ha a lagziban nem megfelelő a talpalávaló.

Hogy eldöntsétek, melyiket válasszátok, fontoljátok meg az alábbi kérdéseket:

 1. Milyen összetételű a násznép?
  Ha a násznép nagyobb fele közelebb van az ötvenhez, érdemes zenekart választani, hiszen jellemzően ők azok, akik nem félnek felpattanni Halász Judit dallamaira. Ha inkább fiatalokból szedődik össze az ünneplő tömeg, maradjunk a DJ mellett, akinek stílusához inkább a mai kor zenéi illenek.
 2. Meddig tart majd a mulatság?
  A zenészek egy idő után elfáradnak, hiszen nem várható el senkitől, hogy 6-8 órán keresztül teli torokból énekeljen. A DJ ezzel szemben képes akár zárásig a pult mögött állni, így ha úgy látjuk, hogy nagy buli van készülőben, fontoljuk meg a DJ alkalmazását.

Ha van rá keret és találtok olyan szolgáltatót, akivel szívesen dolgoznátok, mindenképp azt ajánljuk, hogy bízzátok zenekarra és DJ-re az est hangulatát. Ebben az esetben számoljatok azzal, hogy mindkét szolgáltató teljes árát ki kell fizessétek.


Wonderfulweddingsbyrenata