Esküvői helyszínek és stílusok

2017.11.29

Az esküvőtök helyszíne és stílusa határozza meg az esemény hangulatát. Érdemes alaposan utánajárni a különböző stílusoknak, és több helyszínt is megnézni, mielőtt választanátok. Általában a párok szeretik ezeket a döntéseket maguk meghozni, szolgáltatók bevonása nélkül, azonban ha mégis segítséget kérnétek, esküvőszervezők és dekoratőrök értenek a leginkább ehhez. 

Kétféle sorrendet követhettek a stílusok és a helyszínek kitalálásánál:

- ha az első a stílus, akkor bizonyos helyszínekben már nem gondolkodhattok,

- ha a helyszínt foglaljátok le előbb, a környezet befolyásolni fogja a stílus kiválasztását. 

A stílust nem igazán kell keresni, ott van bennetek. Ismeritek egymást és önmagatokat, tudjátok, mit szerettek. Bár valóban közös döntésről van szó, stílusban a menyasszony a dominánsabb fél. Az elmúlt évekre jellemző esküvői stílusirányzatok a következők voltak: VINTAGE, ROMANTIKUS, MODERN, ELEGÁNS, TEMATIKUS.

A vintage ("régies") esküvői stílus visszaidézheti az 1920-as évek Amerikáját, de a magyar retró hangulatot is magában foglalja. Olyan világot lehet felépíteni általa, amelyekkel ma már csak filmekben vagy színházban találkozhatunk. 

Egy klasszikus-romantikus esküvő a legtöbb kislány álma. Hercegnőként, hosszú, abroncsos ruhában vonulva, ahogyan azt kedvenc meséinkben láttuk.

A modern és elegáns stílusok nem állnak messze egymástól, de mégis vannak részletbeli különbségek. Ebben nagy segítség lehet egy dekoratőr.

A tematikus stílus magában foglalja azokat a különleges és sok esetben extrém ötleteket, amelyekről az ifjú pár álmodik. A téma lehet jóformán bármi, ami eszetekbe jut. A menyasszony lehet Hófehérke, a vőlegény szőke herceg, vendégek pedig a törpék.....

A stílusoknak megvannak a magukhoz leginkább passzoló helyszínei. Következő helyszínek alkalmasak esküvők lebonyolítására: KASTÉLY, KÚRIA, RENDEZVÉNYTEREM, SZÁLLODA, ÉTTEREM, HAJÓ, OTTHON, SÁTOR, EXTRÉM HELYEK.

Hogy a stílus és a helyszín hogyan találkozik egymással, arra nincs kész recept, egyszerűen kifinomult ízlésre és gondos tervezésre van szükség. A színvilágok, a virágok, a díszítőelemek mind-mind kellékei a tökéletes dekorációnak.

wonderfulweddingsbyhr