Főasztal ültetési rendje

2017.12.10

A főasztal díszhelyein az ifjú pár ül. A vőlegény jobb oldalán ül a menyasszony, majd mellette a hagyományok szerint, a vőlegény apja, a menyasszony anyja és végül egy tanú. A vőlegény másik oldalán pedig édesanyja ül, mellette a menyasszony apja a másik tanúval.

A hagyományok szerint az ifjú pár családja és a tanúk - a főasztallal szemben állva és balról jobbra nézve - a következők szerint foglalnak helyet: tanú, menyasszony anyja, vőlegény apja, menyasszony, vőlegény, vőlegény anyja, menyasszony apja, tanú.

Különleges esetek:

  • Előfordulhat, hogy egyikőtök szülei elváltak, és az új párjával vesz részt az esküvőn. Ekkor megoldás lehet, ha a menyasszony és vőlegény más közeli családtagokkal ülnek a főasztalhoz. A szülők pedig a közeli rokonoknál kapnak helyet.
  • Nem "illik" páratlanul ülni a főasztalnál. Ha Nálatok is ez az eset lenne, akkor akár a tanúkat magatok mellé ültetve helyet foglalhattok négyen is az esküvői főasztalnál.

Bármelyik megoldást választhatjátok, hiszen ez a Ti napotok!

Fontos, hogy amennyiben eltértek a hagyományosabb ülésrendtől, akkor beszéljétek meg az érintettekkel! Nehogy az esküvőn szembesüljenek azzal, hogy nem ott fognak ülni ahol gondolták/remélték.

Wonderfulweddings