Meghívók

2017.12.02

Az esküvő időpontjának kitűzése, a helyszín, a stílus, a kiegészítők vagy a dekoráció megválasztása mind-mind fontos szerepet játszhatnak save the date kártya és a meghívó formájának kialakításában. 

A save the date ( "dátum foglaló") kártya itthon még nem annyira elterjedt közlési forma, mint külföldön. Kevesebb információt tartalmaz, mint a meghívó: az időpontot, és ha valóban extrém környezetről van szó, a helyszínt jelölik meg rajta. A magyar párok egy évnél többet nem szeretnek várni, ez még elegendő egy meghívó előtti save the date kiküldésére. Minimum 5 hónapnak kell eltelnie a két lap postázása között. 

A save the date tartalmazhat egy úgynevezett RSVP- lapocskát is, amelyben a pár visszaigazolást kér azoktól, akik valóban részt tudnak venni az eseményen. 

A meghívó nem pusztán egy papír, hanem emlék is.  Számos betűtípus, színkombináció és díszítési lehetőség áll a rendelkezésetekre, amelyből nektek kell választani. Már előre tisztázzátok hogy szeretnétek-e díszítést, és ha igen, csak jelzésértékűt vagy hangsúlyosabbat. Bármit is adtok ki a kezetekből az legyen pontosan és helyesírási hibák nélkül megfogalmazva.

A meghívó színe előre jelezheti az esküvő hangulatát. Romantikus, ha púderszínekben és a rózsaszín árnyalataiban gondolkodtok és modern, ha erős, domináns színt, például a bíbort vagy a smaragdzöldet veszitek alapul. 

Vannak olyan személyes díszítőelemei is egy meghívónak, mint egy rajz, amelyen ti szerepeltek, vagy ha már van gyermek, akkor akár ő is besegíthet a tervezésbe egy kis grafikával. 

Választhatjátok a közös hobbitok vagy házi kedvencetek grafikai megjelenítését is, amely megoldásoknak nem kell az esküvőt előrevetíteniük, hanem pusztán vidám díszítőelemként szerepelhetnek a meghívón a színek és a betűtípusok mellett.

wonderfulweddingsbyhr