Mit igyunk az esküvőn?

2017.11.10

Ha a menüsort már sikerült kiválasztanotok, akkor másik fontos kérdés, milyen italokat rendeljünk az esküvőre illetve a partira.Egyesek a pezsgőre esküsznek, míg mások ki nem állhatják a pezsgőt. Néhány ötletet, tanácsot olvashattok ezzel kapcsolatban, remélem sikerül a vendégek kedvére tennetek az italválasztásokkal. Egészségetekre!

Pezsgő:

A pezsgő nagyszerű választás welcome drink-nek/üdvözlő italnak, pohárköszöntőkhöz. Nagy létszámú vendégsereg esetén azonban a pezsgő költséges lehet, így aztán költségkímélőbb megoldásként választhatunk habzóbort vagy prosecco-t.

Borok:

A vörös húsokhoz vörös bor illik, míg fehér hús vagy hal mellé inkább a fehér bor ajánlott. Ugyanakkor vegyétek figyelembe a következőket: az év mely szakában házasodtok és milyen típusú ételeket szolgálnak majd fel a vacsorán.A téli esküvőkhöz a mély/sötét színű, testes vörösborok, míg a nyári esküvőkhöz inkább a friss, könnyű borok illenek. Kérdezzétek meg a vendéglátóst, cateringeseket hogy mit ajánlanak.

Röviditalok:

Erre nincs szabály, de jó ha minimum 4-5 féle van belőlük.

Sörök:

Döntsetek olyan fajta sörök mellett, amelyekről tudjátok, hogy a meghívott vendégek szeretik azokat,ez egy apró gesztus mégis a vendégsereg nagyban fogja értékelni!

Üdítőitalok / Alkoholmentes italok:

Az alkoholmentes italokból, üdítőitalokból bőven érdemes rendelni. Sosem tudhatjuk, mikor kíván meg valaki egy kis alkoholmentes italt.

........


Ha ezzel kapcsolatban bármi vélemyényed van, írj nyugodtan!